Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с помпата за гориво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с помпата за гориво

Колеги чува се много силно помпата за гориво от резервоара. Проблема се появи след като заредих колата с нафта до горе и се оказа, че съм имал само 2 литра вътре. Може ли да е запушена или скоро да е чакам да изгори? Някой имал ли е такъв проблем и знаете ли как се сваля помпата?
    sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
    156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Някой ще каже ли къде се намира тази помпа и как се сваля?

Comment

В eper показват, че е тук:Click image for larger version

Name:	pump.jpg
Views:	1
Size:	70.0 Килобайта
ID:	2306825
      За свалянето не мога да помогна. Дали се свалят задните седалки или направо резервоара - идея си нямам.
      Last edited by rossenvn; d.m.y г., 19:35.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
        В eper показват, че е тук:[ATTACH]78203[/ATTACH]
        За свалянето не мога да помогна. Дали се свалят задните седалки или направо резервоара - идея си нямам.
        Това и аз го гледах, свалих задната седалка но не стана. Свалих и подкалника и от там няма достъп и май ще трябва да се сваля резервоара. Мерси все пак.

Comment

здравей колега.Няма смисъл да сваляш целия резервоар аз мойта помпа я изкарах лесно трябва да свалиш задните седалки и облегалките им после ще видиш един капак с 4болта на него пада се точно под ламарината на която лягат облегалките .Като махнеш ламарината ще стигнеш до капак който трябва да развъртиш(става трудно) на ръка защото е пластмасов и после дърпаш леко нагоре като внимаваш да не изкривиш поплавъка защото и той излиза с помпата заедно.аА самата помпа мисля че отдолу имаше една цедка която със сигърност ще е задръстена с мазнотии от горивата ни.Дано да съм помогнал ,лошото е че като свалях моята апарата ми беше развален и неможах да направя накоя друга снимка щеше да е по лесно.Успех със свалянето,и да не забравиш за поплавъка
          156 1,9JTD 2000

Comment

Първоначално публикувано от borislav82 Покажи съобщение
            здравей колега.Няма смисъл да сваляш целия резервоар аз мойта помпа я изкарах лесно трябва да свалиш задните седалки и облегалките им после ще видиш един капак с 4болта на него пада се точно под ламарината на която лягат облегалките .Като махнеш ламарината ще стигнеш до капак който трябва да развъртиш(става трудно) на ръка защото е пластмасов и после дърпаш леко нагоре като внимаваш да не изкривиш поплавъка защото и той излиза с помпата заедно.аА самата помпа мисля че отдолу имаше една цедка която със сигърност ще е задръстена с мазнотии от горивата ни.Дано да съм помогнал ,лошото е че като свалях моята апарата ми беше развален и неможах да направя накоя друга снимка щеше да е по лесно.Успех със свалянето,и да не забравиш за поплавъка
            Мерси много за инфото колега ще пробвам.

Comment

Колега, ако не успееш с отвиването на ръка, което е почти сигурно, освен ако не вдигаш 150 от лежанка, направи го с тъп, но здрав секач и чук удряй под 45 градуса по-близо до долния край на гривната
              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Вече съвсем умря помпата дори в движение гасне и светва лампата за проблем с двигателя. На диагностика ще излезне ли ако проблема е в нея? И някъде в Пловдив има ли свястна диагностика?

Comment

Би трябало да ти запише някаква грешка за ниско налягане.
                  Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Помпата се проверява за налягане и дебит. Оправи я и не карай така, защото горивото смазва горивната система, без гориво няма смазване........

Comment

Проблема е решен голямо благодаря на колегата haljscho . Темата е изчерпана и може да се заключи.

Comment

Добре де колеги, хубаво, проблемът е решен. Толкова ли е трудно да се драсне с две-три думи какво е било? Или всеки следващ пост да е "как го реши"?
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                          Добре де колеги, хубаво, проблемът е решен. Толкова ли е трудно да се драсне с две-три думи какво е било? Или всеки следващ пост да е "как го реши"?
                          Проблема беше, че цедката под помпата в резервоара беше пълна с боклуци и колата гаснеше - не стигаше нафта. Почистих целия резервоар и горивопроводите, изтрихме грешките които беше записала колата и сега всичко е О.К.

Comment

Ето това вече е нещо друго
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Това е и при бензините - гледаш цедката една такава чистичка, а в действителност се оказва някаква полупрозрачна гняз я е задръстила. Измиваш и се оправя. Само е гадно разглабянето с тия седалки
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X